06-04-08

Insjallah

Terug.

Okerkleurig: check
Zonovergoten: check
Geurig: understatement of the year, het hele geurpalet is aan bod gekomen. De kinderen blijft vooral de "pipistraat" bij, wij herinneren ons liever de alomtegenwoordige komijn-, kaneel- en muntgeuren.

Verder: warm, mooi, sprookjesachtig, druk, lawaaierig, chaotisch, vuil, lekker, rustig, koel, spannend en overweldigend.

De kinderen: genoten, gespeeld, gezwommen en gejoeld. Wij: toffe mensen leren kennen. Samen: gestapt, verkend, uitgeprobeerd, grenzen verlegd, vriendschap gesloten en veel, heel veel gelachen.

Ook nog: een reusachtige kakkerlak gezien, wat mij de belachelijk gil"kijk, wat een mooie kever!" ontlokte, ongekende spieren ontdekt tijdens de dromedarisrit, de dood geproefd op muilezelruggen en op een onbestaand pad in de Atlas rakelings langs een afgrond, in een vanallahverlaten berberdorp met z'n allen en met de hand in een tajine gegraaid, in datzelfde berberdorp een Frans toilet bezocht, versierd (wij, niet dat toilet) met henna, mishandeld in een lokale openbare hammam (chemmem - het is even gemeen als het klinkt, overigens) en genoeg couscous gegeten voor de volgende twee jaren. O ja, en zelfs een paar snuisterijen tegen een juiste prijs kunnen kopen.

Veni, vidi en het mag gezegd: vici.

 Meer weten? Neem een kijkje bij de Prins van Hola Pola.

12:41 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Wow, ziet er fantastisch uit. Heb de link al bij mijn favorieten gezet, nu alleen nog beginnen sparen...

Gepost door: jongemama | 06-04-08

Heeft er iemand u al verteld dat het hier winderig, koud en nat was? Dit lezen is een beproeving!

Gepost door: zapnimf | 07-04-08

Hé, dat wil lukken. Wij zijn van plan geweest net dezelfde reis te boeken. Maar omdat Zoonlief (het laatste jaar)nog niet schoolplichtig is en deze reizen alleen tijdens de schoolvakanties doorgaan hebben we het uitgesteld. Maar gezien jouw enthousiasme: onze vakantiebestemming voor volgend jaar ligt al vast!

Gepost door: veerle | 07-04-08

Klinkt super Stien ! Hola pola staat al een tijdje tussen mijn favorieten, te wachten wachten tot de kinderen wat ouder zijn.

Gepost door: Lila | 08-04-08

Klinkt super allemaal! Fijn dat het zo meegevallen is, en de batterijen weer bijgeladen zijn.

Gepost door: kim | 10-04-08

De commentaren zijn gesloten.