25-03-08

Bim bam beieren, de paashaas legt de eieren

De paashaas kwam ook hier. Of liever bij de grootouders. Geen foto's daarvan op deze blog, want ik ben daar te lui voor. Te lui om het foto-apparaatje leeg te maken, te lui om de batterijen op te laden (want dan moet ik eerst de elektriciteitskabel van het ladertje gaan zoeken, en daar ben ik... juist ja), te lui om de door schoonpa gemaakte en doorgemailde foto's naar hier door te laden. Te lui, kortom.

Volstaat te melden dat de kinderen nog steeds alledrie geloven dat er werkelijk een reuzehaas met een mandje jaarlijks alle tuinen ter wereld aandoet, her en der kwistig met eieren strooiend. Dat hij in sommige tuinen de moeite doet om papiertjes onder de eieren te leggen (oma) en in andere meer gekookte en beschilderde dan chocolade exemplaren brengt (bomma), daar stellen ze zich geen vragen bij. Het komt ook geen seconde in hen op dat een haas in feite weinig met eieren van doen heeft, en dat paaskip logischer ware. En tenslotte hebben ze ook nog steeds niet in de mot dat ze veel meer eieren vinden dan ze uiteindelijk vergaren (bepaalde stuks zijn tot vijf - 5 - keer toe opnieuw verstopt).

Maar goed, zij hebben genoten en wij hebben genoten van al die kinderlijk naïeve vreugde. Blijft de vraag: zullen de eieren (de chocolade) dit jaar opraken alvorens de goedheiligman zijn intrede doet?

16:00 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Oh opnieuw verstoppen, dat trucje deden wij ook. Helaas zijn de oudsten al te groot daarvoor, en de jongste te geslepen. Die telt de eieren.
Alleen zijn het bij ons de klokken ,geen haas hier...

Gepost door: LTF | 26-03-08

Ik gebruikte de paaseieren van de bomma gewoon nog eens om erbij te gooien.

Gepost door: zapnimf | 26-03-08

Die laatste vraag stellen wij ons hier ook jaarlijks.

Gepost door: ctm | 26-03-08

De commentaren zijn gesloten.