23-02-08

Micheline Van Hautem

Gisteren concert van Micheline (Van Hautem). In Waasmunster, of all places. Het gros van het publiek was gepast opgekleed en reageerde aanvankelijk veel te flauw naar mijn zin. Daar zat ik dan, in jeans en enthousiast meeswingend. Vrijwel als enige.

In elk geval, Micheline was geweldig! Wat een stem, wat een vuur en passie, wat een présence! Warme vrouw ook buiten het podium, het praatje was weliswaar kort, maar fijn.

Het concert zelf bestond uit een deel voor de pauze en één erna. Samen zo'n twee uur eigen songs en covers. Voor de pauze kregen we vooral nummers uit haar laatste cd Chocolat (meteen ook titel van de tournee) te horen. Gebracht in de eigenzinnige, ietwat theatrale (begrijp dit vooral positief!), bezielde stijl Micheline eigen. Vooral de ietwat "stevigere" nummers konden meer dan bekoren, want deden volop recht aan stem en bereik. Het deel na de pauze vertoonde wat ons betreft nog net iets meer samenhang, zowel wat betreft genre als inhoudelijk en bracht het vuur dan ook echt over naar de zaal. Micheline laat zang en lichaamstaal versmelten tot één doorleefd geheel; en dat doet ze op overtuigde, geloofwaardige manier. Zeker bij de Brel- en Piafinterpretaties (die half-rollende rrrr, heerlijk!), waarmee ze eerder als Miche-en-Scène internationaal zielen veroverde en scoorde.

Kortom: mocht u in de nabije of verdere toekomst de gelegenheid krijgen Micheline te gaan beluisteren en bekijken, aarzelt u vooral niet! Het zal u niet berouwen.

09:02 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: micheline van hautem, algemeen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.