10-02-08

O moederken

In de Standaard Magazine van dit weekend bezonnen enkele bekende Vlaamse Moeders (Kathleen Van Brempt, Marleen Renders, Sophie Dewaele, Kristl Strubbe) zich over het moederschap, hun kijk daarop en de invloed op het eigen leven. Zonder echt in meligheid te vervallen beschreven ze stuk voor stuk enkele herkenbare situaties, gevoelens en bedenkingen. In elk stukje las ik iets van mezelf en mijn eigen moederschap.

'Op een sinterklaasfeestje (...) zag je van welke (...) andere moeders de kinderen ouder dan vijf waren. Die mama's beginnen er stilaan door te komen. Voor de anderen is het moederschap nog trekken en sleuren, een dagelijks gevecht. Er is geen tijd om sexy te zijn' (Sophie Dewaele)

'Ik ben echt diep gegaan, omdat ik het geen plaats kon geven. Het kind nam mijn leven over. Het nam zelfs mijn lijf over, want mijn borsten leken een eigen leven te leiden. (...) Pas bij mijn derde kindje dacht ik: tiens, het kan ook plezant zijn.' (Kristl Strubbe)

'Mijn ouders wilden nooit een brommer in huis. (...) Ondertussen denk ik: een brommer? Nooit! Over mijn lijk! Ik zit er als minister van Mobiliteit ook mee in de knoei dat ik overal de fiets promoot, maar mijn eigen dochter wel met een bang hart zal laten fietsen'. (Kathleen Van Brempt)

En nog eentje om het af te leren:

'Moeder zijn heeft mij een beter mens gemaakt. Mijn bewogenheid om dingen te veranderen, komt ook door mijn kinderen. Ik heb geleerd om te geven. Alles zou ik voor hen doen. Alles. Eigenlijk is dit waar ik altijd op heb zitten wachten: tweehonderd procent graag zien. Onvoorwaardelijk.' (Kristl Strubbe)

08:35 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moederschap |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.