01-02-08

Wie zoekt, die vindt (maar het kan lang duren)

Hebt u dat soms ook? U zoekt een voorwerp, weet dat u het net nog had gezien of weet wel ongeveer waar het zich normalerwijs bevindt, en zoekt zich vervolgens urenlang ziek. Letterlijk ziek. Hyperventilatiegewijs. Om het gezochte ofwel uiteraard te vinden op een plek waar u het voorbije uur minstens 4 keer was langs gelopen, of een goddelijke inval te krijgen, een AHA-erlebnis van je reinste. Ik anders wel.

Vreemd genoeg vinden zo'n zoekpartijen ook telkens in reeksen plaats. Wekenlang vind je alles wat je nodig hebt in een oogwenk, maar dan, plots, zonder waarschuwing, slaat het grote verdwijnmysterie toe. Of de pré-alzheimeriaanse verdwazing, zo u wil.

De voorbije week was er weer zo eentje. Ik heb achtereenvolgens gezocht naar: het boodschappenlijstje voor het Zeppelinkleuterkamp (lag op de trap, waarom in godsnaam?!), het inpaklijstje voor datzelfde kleuterkamp (jaszak), de splinternieuwe, pas aangeschafte schoenen voor het huwelijk van mijn broer (onderaan in een zak met eveneens nieuw aangeschafte kinderkleren) en net nog de pc-verbindingskabels van zowel digicam als de externe harde schijf. Deze laatste heb ik overigens nog steeds niet gevonden, maar  5 andere, lang-verdwenen, helaas voor mijn doeleind onbruikbare exemplaren zijn terecht.

 

12:47 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.