31-12-07

Stokje tot de tweede

Jawadde. Ik word hier bekogeld met stokken.

Wat wilde jij later worden toen je nog een kind was?

Lerares, ballerina, kunstschaatster, saxofoniste, actrice, kunstenares,...

Wat ben je dan uiteindelijk geworden?

Van opleiding ben ik vertaalster, maar kijk: het eerste gedacht is vaak het juiste, want nu werk ik 6 jaar met veel plezier in het hoger onderwijs (taalcoördinator en -begeleider).

Hoe wilde je er als kind later uitzien?

Geen idee, eigenlijk. Gewoon goed, zeker, zoals elke vrouw. Misschien een tikje groter dan ik uiteindelijk ben geworden.

Hoe zie je er nu uit?

Kleiner dus dan gehoopt. 

Hoe zag de man van je dromen eruit als puber?

Als Jan Decleir :-) Nee, in feite wàs dat de man van mijn dromen...  IRL viel ik afwisselend op kleine en grote, blonde en donkere, dunne en dikke mannen. Maar altijd hadden ze zin voor humor, mooie ogen en een interessante klap.

Het overheersende type was wel groot, donkerharig en stoppelbaardig.

En wat is het in het echte leven geworden?

Een man van het overheersende type (al is de stoppelbaard er enkel in de weekends en tijdens vakanties). En lief, jongens, lief! En grappig. En intelligent ;-)

Hoeveel kinderen wilde je later, en op welke leeftijd?

Twee, na mijn 25e. Met elk 26 namen (voor elke letter van het alfabet). Dat laatste stamt, ter mijner verdediging, wel uit mijn kinderjaren.

Wat is het uiteindelijk geworden, of wat zal het wellicht worden?

Twee zoons en een dochter, respectievelijk op mijn 29, 32 en 33 jaar. Ze hebben overigens alledrie slechts één naam ;-)

Wat was als kind je lievelingseten, en wat lustte je totaal niet?

Ik was altijd al een ware alleseter. Lange tijd heb ik geen asperges gewild, omdat ik me als kleuter ooit eens in één heb verslikt. En loze vinken, want daar ben ik ooit goed ziek van geweest. Geitenkaas en boekweit vielen evenmin in de smaak. Mijn absolute favorieten waren spaghetti, tong in madeirasaus, gebraden kip, de tomatensoep en rabarbermoes van mijn grootmoeder, nasi goreng en sabayonne.

Lust je dat nu nog niet, of heb je andere favorieten?

Nog steeds een alleseter en kan echt genieten van lekker eten. Mijn favoriet is nog steeds pasta in alle soorten en kleuren en bij uitbreiding de Italiaanse (lichte) keuken, maar daarnaast eet ik heel graag en veel groenten (slaatjes, groententaarten, vegetarische schotels,...). Verder ben ik verzot op Thais en "Belgische wereldkeuken". Zoetigheden kan ik slechts met mate appreciëren, geitenkaas lukt beter dan vroeger, maar boekweit vind ik nog steeds afschuwelijk.

Vwala. De stok gaat verder naar de dames Pixie en Zinzia en naar een brommende heer. Met de beste wensen en hou het deftig vanavond!

11:19 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.