23-12-07

Have yourself a merry little christmas!

Eindelijk kerstvakantie. De laatste weken trokken zich lang. Sinttoestanden en najaarsmoeheid brachten de nodige spanningen met zich mee, zowel bij de kinderen als bij onszelf. Maar nu kunnen we even op adem komen, even geen ochtend- en avondlijk gehaast meer. De laatste kerstinkopen zijn gedaan, de pakjes liggen verleidelijk te blinken onder de boom. Nieuwjaarswensen liggen klaar om verstuurd te worden. De komende dagen mogen wij vooral fijn aanschuiven en genieten van vrienden, familie, elkaar.

Toch bleken de dagen voor deze vakantie ook al een fijn voorproefje, gehuld in een heus wit en koud sneeuwjasje. Vrijdagmiddag vierde de school van onze kinderen alvast kerst, met een hele dag vol leuke activiteiten en gezellige samenzijnmomenten: brooddeegfiguurtjes kneden, kerstboomversieringen knutselen, film kijken, zingen... en daarna de weekafsluiting met het aloude kerstverhaal in toneelvorm, een kinderkoor met kerstliedjes - dochter parmant en prominent vooraan, overtuigd meezingend - en een heuse receptie met hapjes.

Diezelfde avond hadden we nog rendez-vous in de kathedraal voor een kerstconcert van het knapenkoor en de meisjescantorij, waarin de dochter van deze dame meezong. En het was mooi, effenaf.

Aan ieder van u wens ik een zalig kerstfeest, een paar deugdoende vakantiedagen met familie en vrienden en een geweldig nieuw jaar! 

 

20:18 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.