25-11-07

Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan, part II

Huwelijksfeest. De laatste van de vroegere "bende" die trouwde. Mekaar eigenlijk al een hele tijd niet meer gezien, en ik zat dan ook een lief achter, wat genant had kunnen worden, had mijn eigen liefste mij niet tijdig op de hoogte gebracht.

Zwaaien met servetten op Le Lac du Connemara. Een gewoonte waar ik - als laatste der Mohikanen, blijkbaar - pas onlangs mee had kennis gemaakt. Openingstegeldans en CHANGEZ! Erg klassiek en traditioneel allemaal. Plezant Vlaams. Beetje onderhuids Willy's en Marietten-gevoel. Vroeger gooide ik mij meer en complexlozer op zo'n gelegenheden. Vond ik ze precies ook leuker. Worden wij oud?

Prettig weerzien en bijgillen met enkele oud-studiegenoten. Beetje herinneringen ophalen, naar de professionele bezigheden peilen en stoefboekjes aanschouwen. Intussen al af en toe stiekem een blik op het uurwerk, wetend dat zoonlief een vroege vogel en uitslapen tot de middag er niet meer bij is. In tegenstelling tot een decennium tevoren.

Rond 2.30u afscheid, met de laatste gasten mee. Vroeg? Ja, toch in vergelijking met ons eigen huwelijksfeest, dat pas tegen 6u 's ochtends uitdoofde. Maar: tien jaar later, tien jaar ouder, vrijwel iedereen intussen van minstens twee koters.

Volwassen. Bevreemdend. Anders...

15:56 Gepost door Stientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Herkenbaar, Stien.
Maar of je dat nu als 'volwassen' kan typeren? Ik hoop eigenlijk - stiekem - van niet... I hope I'll die B4 I get old.

[[knuff]]
C.

Gepost door: mus | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.